Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Patrik angående artikeln om avkörd bussen

I veckan skrev undertecknad en artikel om att en av Dalatrafiks bussar körde av vägen.
– Men artikeln du skrev blev ju inte bra, säger Patrik, som skickade in bilderna och vill nu förtydliga vad som hände.

Annons

Det var Patrik Söderberg som skickade bilderna på den avkörda bussen som tidningen uppmärksammade i veckan. Bilderna bestod främst av närbilder på däcken.

Bilderna väckte frågor och skapade diskussion på Facebook om kvalitén på däcken. Dalatrafik, via en oberoende däcksfirma, menade dock att däcken var godkända för körning i trafik.

– Men det är en sak jag vill rätta till utifrån texten du skrev. Jag vill inte ge sken av att jag har trott att det rörde sig om sommardäck, betonar Patrik.

Han har själv kört tung trafik i 27 år och visste mycket väl att det rörde sig om så kallade M+S däck. Det är en märkning som betyder att det är terrängdäck som kan användas i "mud and snow", eller lera och snö.

Han stannade upp och uppmärksammade däcken för att belysa att de var undermåliga. Ingenting mer. Även om den oberoende däcksfirman som Dalatrafik värvade nu har gett däcken godkänt skulle han själv inte ge sig ut på vägarna med samma sorts däck.

– I mitt tycke var däcken helt enkelt slut. På sommaren – okej. Men inte på vintern. Och framför allt inte i småbyar under det rådande väglaget och snöfallet, förklarar Patrik.

Hans mål med att belysa problemet med däcken var att han ville att det ska sitta lämpliga däck på tunga fordon på vägarna.

Och om däcken inte är lämpade för körning i det givna väglaget hoppas han att chaufförer också vågar att avstå från körning.

Framför allt om man kör genom byar där snöskottning snabbt kan ligga efter.

– Ingen ska komma till skada. Alla ska komma hem helskinnade. Givetvis händer det olyckor även med bra grejer. Men samtidigt är det ju också uppenbart att om man har riktiga, bra däck är chansen större att man kommer dit man ska, säger Patrik, och det var det han ville få fram med bilderna.

Mer läsning

Annons