Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Översvämning på Kanonvägen – vägen stängdes av

På lördagskvällen fick brandkåren rycka ut till Kanonvägen efter larm om översvämning. Det var cirka en halvmeter vatten på vägen.

Annons
Foto: Mora Brandkår

En ispropp i Våmån ställer till med stora problem i trakterna runt Våmhus. Vid 18-tiden steg vattnet i Våmån kraftigt och översvämningen hotade ett hus. Men vattnet bröt igenom och fick en ny sträckning genom en kohage, vilket förbättrade situationen.

När brandkåren lämnade isproppen i Höjen vid 20.30-tiden blev de stoppade av allmänheten som upptäckt att Kanonvägen svämmat över.

- När vi kom fram var hela vägen under vatten, vi försökte först gå över men det var för högt. Bedömt är det närmare halvmeter djupt, säger räddningschef Johan Szymanski, räddningstjänsten i Mora vid klockan 21 på lördagskvällen.

Räddningstjänsten beslutade att stänga av vägen tills vidare.

– Det är farligt att passera med bil. Åker man i en låg bil finns det risk att det blir stopp i mitten, säger räddningschef Johan Szymanski, räddningstjänsten i Mora.

Kanonvägen går mellan Våmhus och Rot och Trafikverket kommer leda om trafiken. Vid klockan 12 på söndagen kunde vägen öppnas igen.

Vid klockan 21.30 kom nytt larm om översvämning. Den här gången var det på Budvägen i Mora. Räddningstjänsten åkte dit för att kontrollera. Strax efter klockan 22 kunde de lämna utan åtgärd.

Foto: Mora Brandkår
Foto: Mora Brandkår

Mer läsning

Annons