Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ovansiljans Hjärt-Lung förening anordnade medlemsmöte i Andreasgården

Ovansiljans Hjärt-Lungförening hade i oktober ett medlemsmöte i Andreasgården.

Annons

Mötet gästades av med doktor Björn Ställberg från Gagnefs akademiska vårdcentral. Han höll ett föredrag om KOL (Kronisk obstruktiv lungsjukdom). Detta är en sjukdom som blir allt vanligare.

Björn berättade bland annat om olika mediciner som finns för att lindra sjukdomen i dess olika stadier. Han pratade också om forskning på nya mediciner och också om nya rekommendationer från Socialstyrelsen som skall ligga till grund vid dels diagnoser och dels behandling samt uppföljning inom sjukvården.

Medlemmarna hade också en chans att ställa frågor till Björn Ställberg. Föreläsning var både intressant och givande. Efter föredraget tackades Björn Ställberg av Föreningens kassör och han överlämnade en bukett blommor.

Därefter lämnades ordet till Mona Johansson från Hjärt-Lung förbundsstyrelse. Hon berättade att hon är Fadder för Dalarnas läns alla lokalföreningar och som sådan ställer hon upp och hjälper alla föreningarna med olika frågor. Bland annat uttryckte hon en förhoppning om att Ovansiljans Hjärt-Lung Förening skulle få in några fler styrelseledamöter bland medlemmarna så att Föreningen skulle fortleva. Detta är ju också Föreningens förhoppning men i nuläget fattas det ledamöter.

Mona Johansson tackades även hon med en bukett blommor och därefter bjöd Föreningen deltagarna på kaffe och smörgås.

Mer läsning

Annons