Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt stort steg för Kick Off

/
  • Steget före. Ett litet steg i Mora, men ett stort steg för Kick Off Uf. Tjejkvartetten Frida Persson, Karin Boggby, Therese Lundberg och Emelie Persson vinner framgång på framgång. Vid regionfinalen i Borlänge vann de publikens pris och erövrade två andraplatser i olika klasser. Nu väntar resor både till Göteborg för företagsbesök och Stockholm för Sverigefinal i UF-företagande för kvartetten.

Annons

Tidningen har tidigare berättat om den framgångsrika kvartetten, från S:t Mikaelsskolan i Mora. I det unga företaget ingår Frida Persson, Karin Boggby, Therese Lundberg och Emelie Persson, som ligger bakom ett UF-företag med fotbollsprägel. I höstas delade de andra plats i länstävlingen om Bästa affärsplan med sin idé att starta fotbollsläger för ungdomar på vintern.

Under vintern arrangerades två fotbollsläger under två helger med 20 barn, både flickor och pojkar 10-12 år , vid varje läger.

I början av året vid den lokala mässan utsågs Kick Off till årets bästa UF-företag i Mora.

Vid fredagens regionsfinal var det dags för nya framgångar för de fyra tjejerna.

Förutom publikens pris, en resa till Göteborg med studiebesök på Volvo, kom Kick Off även tvåa i klassen bästa monter och fick en andra plats i klassen bästa företag i Dalarna

De blev även kvalificerade till att delta i Sverige finalen som går i Stockholm 14-15 maj. På måndagen fick de berätta om sitt företag på Rotarys lunchmöte i Mora.

På frågan om sina framtidsplaner så planerar de att genomföra en hälsodag för yngre elever innan skolåret är över. Vill de starta sitt företag på riktigt efter skolexamen måste de avveckla sin verksamhet när UF-perioden är över och sedan starta om på nytt efter att de har gått ut gymnasiet.

De troliga är att de tar med sina erfarenheter från sitt UF-företag när de sprids åt olika håll efter studenten i vår.

Nämnas kan att ytterligare ett UF-företag från Mora, Same UF, kom trea i klassen bästa tjänst vid regionfinalen. Same UF åker runt på skolor och berättar om samekultur och visar samehantverk.

Totalt var det 90 UF-företag som deltog vid Teknikdalens unga företagsmönstring.

Mer läsning

Annons