Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny idrottssatsning i Dalarna

400 deltagare – det är målet när man nu börjat ladda det första Mora Sports Camp – en helt ny idrottssatsning i kommunen.

Annons

Nästa sommar arrangeras Mora Sports Camp för första gången. Målet är 400 deltagare.

Det råder inga tvivel om att Mora är en av landets främsta idrottskommuner – inte minst tack vare sitt stora och livaktiga föreningsliv. Och nu kommer ännu en satsning som ytterligare förstärker profilen, nämligen Mora Sports Camp.

Det kommer att arrangeras den 2-7 juli nästa år, och är ett läger med fokus på fotboll, friidrott och innebandy som vänder sig till ungdomar mellan 11 och 14 år.

– Det blir ett gemensamt läger där alla deltagare bor och umgås tillsammans, säger Dennis Wallin som är projektledare för Sports Camp, i ett pressmeddelande.

– Samtidigt får de utvecklas inom sin idrott med professionell ledning och roliga träningar. Lägret kommeratt skapa minnen för livet och bestå av så mycket mer än bara idrott. Det handlar lika mycket om gemenskap, träffa nya vänner och framförallt ha väldigt roligt. Hela campen bygger på idrottens värdegrunder med glädje, delaktighet, ärlighet och respekt för allas olikheter.

Målet är 400 deltagare, och tanken är sedan att lägret ska bli årligt återkommande.

– På lite sikt hoppas vi kunna utveckla konceptet med fler veckor och idrotter, säger Dennis Wallin.

Lägret arrangeras av Grönklittsgruppen AB i samarbete med flera lokala idrottsföreningar – KAIS Mora IF, Mora Friidrott och IFK Mora Fotboll.

– I detta samverkansprojekt står den lokala idrotten för den praktiska idrottsbiten, samtidigt som vi i Grönklittsgruppen hanterar kost och logi, planering, logistik med mera. Projektet är väldigt positivt för alla parter och stärker Mora och Mora Parkens idrottsprofil ytterligare, konstaterar Mari Tara, försäljningschef på Grönklittsgruppen.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons