Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu är Vasaloppsarenan invigd

På lördagen invigdes Vasaloppsarenan officiellt i Mora och bland många aktiviteter avtäcktes också 2018 års Vasaloppsmotiv gjorda av Leksandskonstnären Anders Ståhl.
– Det har gått jättebra, det var väldigt mycket folk på plats, säger Camilla Sandy, pressansvarig på Vasaloppet.

Annons
Foto. Johan Trygg.Det blev en välbesökt invigning av Vasaloppsarenan på lördagen.

Läs också: Mora är tredje bästa elitidrottskommunen i landet enligt ny ranking

Det var en fullmatad invigning av Vasaloppsarenan i Mora på lördagen. Dels var det invigning av IFK Moras nya föreningshus i Hemus med tipspromenad och musikunderhållning, och dessutom avtäckning av Leksandskonstnären Anders Ståhls Vasaloppsmotiv för 2018.

Det är fjärde året som konstnärer bjuds in för att tävla om att sätta sin prägel på Vasaloppet. I år var det tre förslag som juryn valde mellan och vinnaren blev Anders Ståhl och hans bidrag "Vinterkrans" och "Sommarhjul".

I ett pressmeddelande säger Anders Ståhl:

– Det här är ett hedersuppdrag. Att få vara en del av Vasaloppet genom min konst känns jätteroligt och jag hoppas att deltagarna ska tycka om motiven, säger han.

Vasaloppet/Anders Ståhl.Leksandskonstnären Anders Ståhls två vinnande bidrag

Mer läsning: Drömgränsen nära för Vasaloppet – nästan 100 000 anmälda under årets arrangemang

Tack vara sparad snö från förra säsongen har man också kunna öppna en slinga kring Mora skidstadion på 3,5 kilometer klassiska spår som snabbt användes av träningssugna berättar Vasaloppets pressansvariga Camilla Sandy:

– Det var klubbar både från södra, mellersta och norra Sverige där och åkte så det har varit mycket folk redan nu, säger hon och berättar att invigningen var välbesökt:

– Det var väldigt mycket folk. Det kom så många till tipspromenaden så vi fick lov att skynda oss att trycka upp fler kuponger för att det skulle räcka till alla som ville gå. Det var jätteroligt och kul att vi fick snö också precis lagom till invigningen. Det var jättehärlig vinterstämning med vitt på träden, inte bara i spåret, säger hon.

Nu är Vasaloppsarenan officiellt invigd och öppen i Mora och på söndagen blir det ytterligare en invigning men då vid starten uppe vid starten i Sälen.

På startområdet har man sprutat snö för fullt in i det sista för att kunna dra upp skidspår även där, men det är osäkert hur långa dessa blir.

Läs också: Så mycket pengar genererade turistandet under Vasaloppet 2017

Foto: Johan Trygg.IFK Moras nya föreningshus i Hemus invigdes också under lördagen.

Mer läsning

Annons