Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Noret i Mora växer

/
  • Säljare. Mats Blomqvist och Per-Eric Döss drev tidigare Ica Matekonomen och de är fortfarande ägare till fastigheten som de nu är på väg att sälja. Detta till gagn för nya verksamheter.

Annons

Ägare till nuvarande Ica Matekonomens fastighet är Mats Blomqvist och Per-Eric Döss. Det är Thörnqvist & Partner AB i Göteborg som kommer att bygga den nya fastigheten för Ica Maxis räkning. Det blir av allt att döma även det här bolaget som köper fastigheten där Ica Matekonomen nu huserar.

Tidningen har talat med Per Thörnqvist som bekräftar att Thörnqvist & Partner kommer att bygga den nya fastigheten, däremot säger han att det ännu inte är helt klart med övertagandet av Matekonomen.

- Eftersom vi inte är klara med det förvärvet vet jag inte heller vem eller vilka som kommer att ha verksamhet där, säger han.

Thörnqvist & Partner AB skapar fastighetsprojekt för handel, verksamheter och boende. Bolaget arbetar med fastighetsutveckling samt utvecklar och genomför projekt för externa kunder, tillsammans med partners och för egen räkning.

Klart är i alla fall att Matekonomens fastighet utryms till förmån för annan verksamhet och upp växer en ny stormarknad i form av Ica Maxi. Från nuvarande 2 500 kvadratmeter i Matekonomen får Ica Maxi en butiksyta på 6 400 kvadratmeter. Dessutom tredubblas parkeringsytan och området mellan möbelvaruhuset Mio och ÖB kommer att förskönas genom nyetableringen.

Butikssortimentet utökas med exempelvis cyklar, kläder, husgeråd och media i form av CD, DVD och elektronik. Ica Maxi kommer även att ha ett säsongstält kopplat till anläggningen med sortiment mera kopplat till sommarhalvåret.

Mer läsning

Annons