Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikstipendium till talangfull 18-åring

/
  • Stipendium. Kalle Janusch tillsammans med representatner för Östnorsföretagen, Erik Eriksson, Matsson Metal, Hans Berggren, Finnveden och Håkan Olson, Ostnor.

Annons

- Jag är jättetacksam och glad, förklarade Kalle då han i onsdags fick ett diplom och en prischeck på 20 000 kronor.

- Vi hoppas att du lyckas i din intention att ta dig till Stockholm, sa Ostnors vd Håkan Olson då han delade ut priset.

Kalle har nämligen siktet inställt på musikhögskolan och helst ska det bli i Stockholm, men först ska han klara av sista året på musikkonservatoriet i Falun.

Kalle berättar att hans musikintresse väcktes i sjätte klass då han började spela gitarr. Han kom sedan in på Leksands gymnasiums estetiska musiklinje. Där skulle han välja ett andra instrument och av en slump blev det piano. Kalle upptäckte den klassiska musiken och började öva allt mer på piano. Han fick privatlektioner av Bengt Andersson som är lärare på musikkonservatoriet och då han kom in där fick han gå ett år extra för att hinna ifatt de andra eleverna som spelat piano betydligt längre än vad han gjort.

- Det här året har jag utvecklats mycket inom musiken, säger han. Nu under sommaren ska han bland annat öva in Schumanns pianokvintett som han ska spela tillsammans med en ensemble nästa läsår.

- Den kvintetten har jag nästan varit besatt av sedan jag hörde Per Tengstrand spela den på Vinterfesten i Älvdalen 2005 och nu ska jag få spela den själv.

Kalle förklarar att han tycker om att samarbeta med andra, både sångare och instrumentalister.

Mer läsning

Annons