Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikcafé med Stefan Nykvist i kväll

Stefan Nykvist med bälgaspel och barnatro. Det kan man njuta av i kväll på Centrumkyrkan i Mora. Inträdet är gratis men man får gärna ge en frivillig gåva till Nykvists fäbodkollo för barn i Älvdalen.

Annons

Stefan Nykvist kommer i kväll gästa Centrumkyrkan i Mora.

Det är Centrumkyrkan tillsammans med radioprogrammet Livskällans kavalkad som arrangerar kvällen. Gästen och huvudpersonen är dock Stefan Nykvist som står för underhållningen.

Det hela är ett öppet Musikcafé som startar 19.00. Inträdet må vara gratis men alla intäkter som sker i samband med caféet går till Nykvists fäbodkollo som lever vidare för åttonde året i rad efter hans framgångar i körslaget.

– Det är ganska fantastiskt. Över 140 barn har varit med under de senaste sju åren, säger Pege Andersson, som varit med och administrerat kollot sedan första året.

Ena gruppen barn (av två) som var med på kollot år 2015.

Trots att Team Stefan snubblade på mållinjen det året i körslaget ställde bygden upp och startade en fond för att förverkliga hans dröm om att låta barn få vistas på en fäbodvall. Dessutom helt gratis, då man inte vill exkludera någon.

– Det går fortfarande att anmäla sig. Sista anmälningsdag är den 15 maj, förklarar Pege Andersson.

Därmed har också ett knippe barn i Älvdalen varje år fått chansen att tillbringa en vecka i Brindbergs fäbodar i Älvdalen och därmed få smaka på en riktig fäbodsommar.

– Det är positivt att projektet har levt vidare och utvecklats i samarbete med Älvdalens kommun. Nu får det spridning till grannkommunen genom ett uppträdande i Mora av den omtyckte sångaren, säger Lars Olsson, Centrumkyrkan.

Mer läsning

Annons