Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musikaliska dagar väntar tack vare Fridhemskyrkan och kulturskolan Miranda

Vill man höra musik bör man boka in den kommande lördagen, söndagen, måndagen eller onsdagen.
Flera musikaliska evenemang kommer nämligen att avlösa varandra.

Annons

Den första konserten äger rum på lördag i Fridhemskyrkan klockan 18.00 i samband med en körhelg.

Där kommer nämligen Equmeniakyrkans sångförbund och Bilda att bjuda på en körkonsert. Repertoaren kommer bestå av rika folkmusikaliska låtar från både Sverige och Sydafrika.

Därefter tar kulturskolan Miranda över stafettpinnen och erbjuder hela tre konserter.

– Vi kommer att ha en blåsmusikkonsert med våra elevorkestrar och Mora musikkår på söndagen i Folkhögskolans aula klockan fyra, berättar Åsa Hoffner, musiklärare.

Åsa Hoffner leder sina elever till framgång under onsdagens repetition.

Det är inte ofta man får se en fagott i aktion men tack vare Linnea Lagerberg har Miranda även det i sin repertoar. Ett berömt fagottstycke är de första takterna från Edvard Griegs I bergakungens sal. Bredvid Linnea sitter lärare Joonas Lepna.

Åsa är glad över att elever från Miranda får chansen att spela med Mora musikkår och vice versa. De har haft träningar tillsammans inför den kommande spelningen.

Det är roligare när man är flera. Våra elever får ett stöd av musikkåren som spelat i många år. Det blir en helt annan upplevelse.

– Det är roligare när man är flera. Våra elever får ett stöd av musikkåren som spelat i många år. Det blir en helt annan upplevelse, säger Stefan Larsson, musiklärare.

Åsa skickade in en bild där Mirandablåset och Mora musikkår övade tillsammans inför deras konsert på söndag. Ett givande utbyte för samtliga inblandade.

På måndag och onsdag nästa vecka blir det däremot mer traditionella elevkonserter. Dessa äger rum i Rosa huset med kör, solister och några mindre grupper. Dessa två musikaftnar börjar däremot 18.30 och äger rum i Rosa huset.

– Precis som förra året är samtliga insamlingskonserter där vi samlar in pengar till förmån för Världens barn. Det känns kul. Det känns bra att kunna göra något. Förra året samlade vi in mycket pengar, säger Åsa Hoffner.

Konserterna, betonar Åsa, är en chans för eleverna att stå på scenen och utvecklas.

Det svänger när Algot Jurland Ståby och Stefan Larsson tar ton på sina saxofoner.

Moa Jareholm har ett brett spektrum och spelar både klarinett, piano och sjunger i kören.

Två av Mirandaeleverna som DT träffade under en övning var Moa Jareholm (som spelar klarinett, piano och sjunger i kören) och Algot Jurland Ståby (som spelar saxofon).

– Just i dag känns det ganska lugnt. Men strax innan konserten brukar det bli nervöst. Man är orolig över att slå någon ton fel, säger Algot, vars saxofon du kan höra på söndag.

Moa håller med men betonar att det är en rolig upplevelse. Hon deltar i både söndagen och måndagens konserter.

– Det är kul att få spela med andra och inför folk, avslutar Moa, som också hoppas att många kommer på besök.

Mer läsning

Annons