Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Motsättningar på ekonomienheten

/
  • Hoppfull. Med hjälp av den externa konsulten tror Kaisa Rainerson att samarbetssvårigheterna på avdelningen ska gå att lösa.  Foto: Hans Olander

Annons

Konsulten, psykologen Jan Blomström vid företaget Prolead international AB, har tidigare gett enhetens chef, Staffan Sandberg, handledning och stöd. Nu har kommunen ingått ett nytt avtal med företaget för att bland annat "Reda i mångfaciterad relationsproblematik".

Kaisa Rainerson är försiktig i sina uttalanden, eftersom personalgruppen ännu inte informerats om att konsulten kopplats in. I dagsläget finns heller ingen handlingsplan för hur arbetet ska gå till.

- Vi tror vi ska kunna lösa det här, men har ingen plan klar ännu. Det ska vi ta tag i med konsulten till hösten, säger Rainerson.

De sammankomster med berörd personal som planeras i höst ska enligt avtalet äga rum i Proleads lokaler i Siljansnäs.

Enligt Kaisa Rainerson är problembilden i den berörda personalgruppen komplex och komplicerad. Hon berättar att det handlar om "låsta positioner" och "djupa skyttegravar".

Staffan Sandberg vill, när tidningen når honom under fredagen, inte ge några kommentarer.

Fakta Avtalet

Uppdragsbeskrivning: Att reda i mångfasetterad relationsproblematik. Insatsen omfattar även bland annat chefscoachning, avstämning efter genomförda åtgärder samt planering framåt.

Avtalstid: Till och med genomförd insats.

Ersättning: 2000 kronor per timme.

Mer läsning

Annons