Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Moraknivs äventyrsläger utökas till Japan

I somras anordnade Morakniv första upplagan av äventyrslägret Morakniv Adventure. Nu sprider sig evenemanget till Japan.

Annons

I somras samlades 70 deltagare i Säs utanför Mora för den första upplagan av Morakniv Adventure. Konceptet för lägret går ut på att deltagarna tillsammans under tre dagar lever i tält i skogen där de får utveckla sina färdigheter inom friluftsliv.

Läs mer [+]: Morakniv anordnade äventyrsläger i Säs

Nu sprider sig alltså konceptet internationellt, och till sommaren får Japan sin egen upplaga. Lägret kommer då äga rum under tre dagar i början av juli på en lägerplats vis sjön Onneto på Onneto National Camp Site i Hokkaido. Under lägret kommer det bland annat hållas workshops.

Det kommer även hållas en andra upplaga av Morakniv Adventure i Mora i mitten av maj med över 100 deltagare. Platserna till det lägret är redan slutsålda.

Deltagaren Adrian Boots på förra sommarens upplaga av Morakniv Adventura i Säs utanför Mora.

”Förra året välkomnade vi deltagare från hela världen hit till Mora, och det blev en härlig internationell gemenskap – där man möttes i intresset för friluftsliv och också lärde sig mycket genom att utbyta erfarenheter. Så det känns kul att tillsammans med vår japanska distributör kunna erbjuda ett Morakniv Adventure även i Asien i år. Och vi hoppas såklart att vi kan ta konceptet till ännu fler platser framöver. Bara intresset sätter gränserna”, säger Tobias Eklund, Sales Director på Morakniv, i ett pressmeddelande.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons