Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora satsar på Maxi

/
  • Första spadtaget. Peter Blomqvist, Stefan Johansson och Lena Hinders, alla delägarna på ICA Kvantum, tog första spadtaget för blivande ICA Maxi i Noret tillsammans med näringslivschefen Birgitta Pettersson.  Foto: Karolina Lundgren

Annons

Butiken ska ligga mellan ÖB och Mio och kommer att bli cirka 7500 kvadratmeter. Orsak till bygget är att ICA Kvantum, som nu ligger i Noret, vuxit ur kostymen och inte kan expandera mera.

ICA Kvantum kommer att läggas ner när ICA Maxi slår upp portarna sommaren 2008. Samtliga anställda på Kvantum flyttar då över till Maxi. Mellan 20 och 40 nya arbetstillfällen kommer att uppstå när butiken öppnar.

- Det här är jätteroligt för alla anställda. Det blir en nytändning för samtliga, säger Stefan Johansson, en av tre delägarna i ICA Kvantum och blivande ICA Maxi.

ICA Maxi kommer att vara mer än bara en matvarubutik. De kommer att ha eget bageri med utbildade bagare, mat i lösvikt och färsk fisk. Även saker som går under namnet hem och hushåll. Till exempel gardiner, böcker, cyklar, gräsklippare och tv.

- Vi vill att Moraborna ska göra så mycket av sina köp i Mora istället för i till exempel Borlänges Kupolen, säger Stefan Johansson.

Förutom delägarna var Mora kommuns näringslivschef Birgitta Pettersson med och tog ett första spadtag för bygget.

- Det är mycket intressant och en stor investering. Handeln är den näring som växer och sprider mest arbetstillfällen, säger Birgitta Pettersson

Idag är det 70 000 till 80 000 som handlar i Mora. I och med bygget tror hon att fler kranskommuner kommer att åka till Mora för att handla. Samtidigt ökar konkurrensen vilket är ytterligare en orsak för folk att bli kvar i Mora.

Den gamla lokalen som ICA Kvantum hyr idag och som ägs av Thörnqvist & Partners AB, kommer att säljas och fyllas med nya aktörer. Just nu ser det ut som att lokalen kommer att delas på, av butiker inom blommor och växter samt sport.

- Det är många som visat intresse av lokalen och som är intresserade av att utveckla mer handel i Noret, säger Lars Östling, fastighetsutvecklare på Thörnqvist & Partners AB.

Mer läsning

Annons