Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora kommun har landets bästa brandtillsyn – för andra året i rad

För andra året i rad står det nu klart att Mora kommun har landets bästa brandtillsyn. Det enligt en kvalitetsmätning av kommunernas myndighetsservice som gjorts av Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

Annons
Foto: Pontus Lundahl / TT

SKL:s undersökning Löpande Insikt är en servicemätning av kommunernas myndighetsutövning gentemot företag. I undersökningen ingår brandskydd, bygglov, markupplåtelse, miljö- och hälsoskydd, livsmedelskontroll och serveringstillstånd.

Alla företag som haft ett ärende in om myndighetsområdena har i en enkät svarat på ett antal frågor, utifrån vilka man räknar ut ett Nöjd-Kund-Index, NKI. Resultatet har nu presenterats i SKL:s rapport "Öppna jämförelser - Företagsklimat 2017".

Mora kommuns NKI för 2017 blev 73 på skalan 0-100, vilket innebär att kommunens service till företagen bedöms vara hög och placerar kommunen på plats 69 i undersökningen. Det är också något bättre än kommunens resultat förra året, då man hamnade på NKI 70.

När det gäller brandskydd tar Mora kommun hem förstaplatsen i hela landet för andra året i rad, med ett NKI på 89. Mora är också den kommun i undersökningen som förbättrat sina resultat mest sedan 2016 när det gäller miljö- och hälsoskydd.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons