Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora kommun fick ett överskott på 44 miljoner: "Väldigt positivt"

Förra året gjorde Mora kommun ett ekonomiskt överskott på drygt 44 miljoner kronor, det visar den årsredovisning som kommunstyrelsen godkänt.

Annons
Bilden är ett montage. Foto: Arkivbild

Enligt kommunen beror det positiva resultatet, som är 32 miljoner kronor bättre än vad budget visade, i första hand på tillfälliga statsbidrag för flyktingmottagande och och bostadsbyggande, högre skatteintäkter och ett förbättrat finansnetto som till största delen utgörs av reavinster i pensionsfonden.

Läs också [+]: Därför dröjer utbyggnaden av fiber i Mora: "En otroligt viktig fråga för många"

Även förra året gjorde kommunen ett överskott, då på 60 miljoner kronor.

- Vi har gjort att bra ekonomiskt resultat 2017 i kommunen och det är väldigt positivt. Men vi ska komma ihåg att vi står inför många utmaningar och stora investeringar, så därför är det nödvändigt med ett bra överskott för att möta framtiden, säger kommunstyrelsens ordförande Anna Hed (C) i en kommentar på kommunens hemsida.

Läs också [+]: Majoriteten välkomnar etableringen av friskolan: "Det får oss att tagga till"

Som några av de viktigaste händelserna i kommunen förra året nämns i årsredovisningen bland annat beslutet om att bygga en ny brandstation, öppnandet av det nya LSS-boendet på Ljungvägen och det särskilda boendet Ekbacken, en ny detaljplan i anslutning till handelsområdet i Mora-Noret och det ramavtal som tecknades med lokala matleverantörer.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons