Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mora flygplats: Tråkigt att Sälen målar en negativ bild av flyget i Mora

Flygplatsföreträdare i Mora är besvikna över de felaktiga uppgifter om Mora flygplats som florerar i samband med flygplatsplanerna för Sälen.

Annons

– En fråga är vad Trafikverket har för roll i den här frågan. Står de bakom de direkt felaktiga uppgifterna som lämnats om Mora är det anmärkningsvärt. Det blir märkligt när vi regionala flygplatser kämpar om de bidrag som finns, samtidigt som ett stort bidrag ska ges till en ny flygplats. Speciellt som uppgifter som omnämnts är direkt felaktiga, säger som är flygplatschef på Mora- Siljan flygplats.

Anders Mjöberg, flygplatschef på Mora-Siljan flygplats.

I Mora känner man inte igen den beskrivningen som gjorts om flygplatsen i Mora och Anders Mjöberg påtalar att flygplatsen har den kapacitet som krävs för att klara inkommande chartertrafik från norra Europa.

– För charter från södra Europa skulle vi behöva förlänga vår bana, men i nuläget finns det inget som talar för det behovet här i Mora.

– Huvudproblematiken är hur man kan föra en jämförelse med en flygplats driftsatt 1980 med en ännu icke byggd flygplats. Ser man till vad staten är beredd att satsa i Rörbäcksnäs så skulle man kunna ställa det mot vad 100 miljoner hade betytt för flygplatsen i Mora, säger Anders Mjöberg.

Läs mer om flygplatsprojektet:

5 oktober Fyra flygbolag vill börja flyga på Sälenfjällen

8 september EU-kommissionen frågar om Scandinavian Mountains Airport

30 maj Sälens nya flygplats finansierad - Nu väntas bara regeringens och EU:s klartecken

31 maj Här är miljardsatsningen i Sälenfjällen - krona för krona

Mer läsning

Annons