Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malin första Moratjej på Kungliga balettskolan

/
  • Fin miljö. Sekvenser till inspelningen spelades även i vackra vårmiljöer. Malin Rönnerman rör sig kring sångaren Barkat. Foto: Britt-Marie Meyer
  • Dans till kurdisk musik. En av inspelningsplatserna var vid kalkbrott i Kallholn. Här ses Malin Rönnerman och sångaren Barkat Shingaly. Foto: Britt-Marie Meyer
  • Musikvideo. Malin Rönnerman är den första danseleven från Mora som gått Kungliga svenska balettskolan i Stockholm. Nu är hon med i en udda musikvideo inspelad i Mora. Foto: Andreas Andersson

Annons

Barkat Shingaly från kurdiska Irak var firad sångstjärna innan han kom till Sverige för 20 år sedan. Han blev för en tid sedan bekant med den musikintresserade sonen i grannhuset.

En bekantskap som lett till att Barkat gjort musikalisk comeback.

I en provisorisk hemmastudio hos grannpojken André Norell har de båda spelat in sitt gemensamma musikstycke där Barkat bidrog med sång och text samt Andrè med musiken.

Via Mångkulturkonsulenten Åsa Larsson från Falun och länsdanskonsulenten Sirkka Liisa Forslund fick Barkat och André en möjlighet att gör en musikvideo med hjälp av Mora Mediacenter.

Enligt Britt Marie Meyer från Mora Mediecenter väcktes också en idé om att införa ett dansinslag i videon. Rätt naturligt blev det aktuellt att kontakta Malin Rönnerman.

Hon växte upp i Mora och gick i skolan till och med årskurs sex. Malins talang för dans gjorde att hon kom in på en dansskola i Göteborg.

För att Malin skulle kunna gå på skolan flyttade familjen med mamma Lena med Malin till Göteborg.

Malin Rönnerman är den första danseleven från Mora som gått Kungliga svenska balettskolan i Stockholm. Vid årets balettfestival framförde hon i ett extra inslag sitt Eurovisionsbidrag.

Malin utbildar sig både i klassisk balett och modern dans.

Under en helg kom hon upp till Mora och deltog med en ledande dansroll i videon. Emil Mkrttchian, lovande filmskapare från Mora, svarade för fotot med brodern Gabriel, som assistent. I regin höll Alfonso Ågren från Mediecentrat i Mora.

Musikvideon handlar i korta drag om en audition där Barkat sitter i juryn. Efter några mindre inspirerande dansare hoppar Malin med grace vilket gör Barkat blir betagen och han börjar sjunga ut sin kärlek till dansösen.

Inspelningen ägde rum i gymnasieskolans aula och danssal samt på vackra platser som strandbadet i Orsa, kalkbrottet i Kallholn och vid utsiktsplats över Orsasjön.

Förutom Malin Rönnermans ledande dansinsats deltog fem elever på dansprogrammet i Mora: Lisa Nordahl, Lina Ek, Ann Gegerfeldt, Nathalie Forsberg och Elin Larsson.

Dessutom var Andreas Andersson, gymnasie- elev på tekniska programmet, inspelningsassistent. Britt Marie Meyer dubblerade både som inspelningsassistent och skådespelerska vid inspelningen.

Under närmaste tiden ska Alfonso Ågren redigera ihop videon.

Bildspel: Malin på balettskolan

Mer läsning

Annons