Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linneas bild blev publikens favorit

The Crow, röstades fram till publikens favorit under Mora kulturhus Vårsalong.

Annons

Rösterna på publikens favorit under årets Vårsalong i Mora kulturhus är räknade. Av 229 röster vann Linnea Svärds bidrag The Crow med totalt 25 röster.

– Linnea har tackat ja till vinsten som är en soloutställning parallellt med nästa års Vårsalong på Mora kulturhus. Linnea bor inte i Mora. Hon är en förre detta elev på Mora gymnasium som genom sin kommande utställning kommer tillbaka till Mora och visar mer av sin konst, säger kultursekreterare Imola Mokos

Årets publikfavorit under årets vårsalong i Mora kulturhus.

– Det var fantastiskt att få den nyheten. Jag vill tacka alla som röstat, alla som besökte utställningen och inte minst Mora Kulturhus som gör viktiga insatser för kulturlivet i Mora. Det är oerhört kul att ha fått vara en liten del av vårsalongen som alltid är så inspirerande, säger konstnär Linnea Swärd.

Om bilden berättar Linnea.

– När jag fick höra om årets tema Möten, gick mina tankar direkt till människors ovilja att mötas och hur destruktiv den tendensen är. När jag själv agerat kompromisslöst och underskattat hur vi formas och utvecklas i samspel med andra, har jag förlorat både omdöme och självinsikt. Det är ett tema jag ofta återkommer till när jag målar. Mina motiv är ofta människor som står ensamma som solitärer, bortkopplade från betraktaren, som i akvarellen The Crow.

Mer läsning

Annons