Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Linda Mankefors: Missa inte vår rivstart av "Snacka om Mora"

Annons

Ni vet väl om att det finns ett socialt nätverk på internet där två miljarder människor umgås, roar sig, tipsar, skvallrar, och virtuellt förbannar och kramar varandra? I detta nätverk kan man skapa intressegrupper och lokala communities där människor knyter band och delar information. Det är ett underverk och vi har just upptäckt det.

Nej skämt åsido, vi uppfinner knappast hjulet igen. Den nya Facebook-gruppen "Snacka om Mora" är precis vad den låter som – en lokal grupp för folk som bor i Mora (eller är fanatiskt intresserade av Dalahästens hemtrakt, precis som undertecknad).

Läs mer: "Sägs det inte i vår grupp så har det inte hänt" – nu startar DT superlokala Facebook-grupper

Säga vad man vill om sociala medier men en av de största fördelarna är väl alla härliga, udda och informativa Facebook-grupper man kan vara med i. Allt från pimpelfiske till Star Wars till bara råd om vad tusan man ska hitta på med den där sötpotatisen som har legat för länge i kylskåpet.

Stundtals kan man tycka att det finns en grupp för mycket, men i min värld finns det för få. Det saknas fortfarande grupper för alla intressen man kan ha – jag har personligen en tendens att fastna för konstigheter som inte ens har nått ut i Facebooks stora gemenskap.

Gå med i Snacka om Mora här!

Men de bästa grupperna är ändå där det blir ett potpurri av galenskaper, lokala iakttagelser och allmänt häng på en ort. Så skulle jag vilja se att "Snacka om Mora" blir: En mötesplats där vi kan dela det mest lokala, enas, påminnas, bråka, skratta, dansa, höra livet till.

I "Snacka om Mora" tycker jag att vi kan samtala om allt och lite till. Senaste lokala nyheterna? Varsågoda. Dela med er av era finaste, fulaste eller roligaste bilder av er hemtrakt? Kör hårt! Vill ni slänga in information om vad som händer på just din gata, en haiku om grannens katt, argumentera för att Joacim Cans borde bli kommunalråd eller att Anze Kopitar borde kidnappas tillbaka till Mora IK så att de kan vinna SM-guldet - tjöta på bara.

Linda Mankefors.

Jag tänker då dela med mig av mina bästa och sämsta ögonblick, och om ni är nyfikna på vem jag är - fråga på, precis som jag kommer att fråga er. Jag kan på en gång erkänna att jag är en utböling och falsk kulla; uppväxt på västkusten med själen i skogen, boendes i Falun, med en hemlig vurm för hockeybilder.

Låt oss dela skolgården, gathörnet, konserthallen, parken, hemmet och det ensamma rummet. Vi är här tillsammans. Välkommen!

Mer läsning

Annons