Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Länsstyrelsen: "Simhallen måste ta ned övervakningskameror"

Länsstyrelsen menar att Mora simhall måste montera ned de övervakingskameror de inte har tillstånd för. Mora kommun menar att det gäller en kamera som inte varit i bruk på mycket länge.

Annons

Tidningen skrev för knappt ett år sedan om Mora simhalls ökning av bevakning som en konsekvens av att många nysvenskar inte kan simma. Då sa man inget om förändringar i filmandet av övervakningskamerorna.

Nu har Länsstyrelsen kommit fram till att Mora simhall måste göra förändringar angående den inspelade övervakningen. Ola Abrahamsson är säkerhetssamordnare på Mora kommun och han berättar att det gäller en kamera som inte har använts på nästan 20 år.

– Det där gäller en gammal kamera som vi hade till rehabiliteringsbassäng som lades ner på 90-talet och den har varit ur bruk hur länge som helst men det har inte blivit av att plocka ned den helt enkelt, säger Ola Abrahamsson.

Lasse Ericsson som är fritidschef på Mora kommun nämner att de har haft mycket problem med vandalisering i området på sistone och håller på att mejsla fram en lösning på det problemet.

– Det som vi har pratat om är hur vi ska få bukt med vandaliseringen på området runt simhallen och Prästholmen. Vi håller inte på med något fuffens och det är bra att Länsstyrelsen håller koll på att man följer lagarna kring övervakning, säger Lasse Ericsson.

Läs också: Därför ökar Mora simhall bevakningen

Mora simhall har övervakningskameror utan tillstånd.

Länsstyrelsen har skickat en punkt med den åtgärd som Mora kommun måste vidta angående simhallens övervakningskameror.

Följande bör göras:

1. Montera ned samtliga kameror som saknar tillstånd.

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons