Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna klämdes fast och fick klippas loss efter olycka – misstänks nu för flera brott

På tisdagskvällen inträffade en trafikolycka på riksväg 70 i Mora. Föraren – en kvinna i 45-årsåldern – fick föras till sjukhus och misstänks nu för flera trafikbrott.

Annons

Vid 23.15-tiden på tisdagskvällen kom ett larm om en trafikolycka på riksväg 70 i närheten av Garsås sydost om Mora.

Föraren, en kvinna i 45-årsåldern, satt kvar i bilen fastklämd och brandmännen fick klippa upp en bildörr för att kunna hjälpa kvinnan ut ur bilen.

Under räddningsarbetet och den efterföljande bärgningen var vägen avstängd. Vid klockan 00.30 kunde man dock öppna upp för trafik igen.

Kvinnan fördes med ambulans till sjukhus då hon klagade på smärtor. Efter att man undersökt henne på sjukhuset konstateras dock att det handlade om lättare skador.

I bilen fanns också en hund. Några privatpersoner som kom till olyckan tog med sig hunden och körde den till veterinär, detta för att undersöka om hunden fått några skador.

Orsaken till olyckan var till en början oklar. Initialt fanns uppgifter om att en annan bil hade kört om kvinnans bil. Den bilen skulle ha framförts vingligt och föraren uppgavs inte ha stannat.

På onsdagsmorgonen berättade dock polisen att man, efter provtagning på sjukhuset, konstaterat att den kvinnliga föraren hade varit berusad. Hon misstänks därför nu för rattfylleri samt vårdslöshet i trafik.

Mer läsning

Annons