Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös tonåring tog bilen för att köpa läsk – döms för olovlig körning

En tonåring som är bosatt i Mora kommun tog bilen till resecentrum för att köpa läsk, trots att han var för ung för att ha tagit körkort. Nu döms han för olovlig körning. Tonåringen har erkänt brottet.

Annons

En tonåring från Mora kommun tog bilen till resecentrum för att köpa läsk, trots att han var för ung för att ha tagit körkort. Nu döms han för olovlig körning.

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Ny krog öppnar i centrum: "Full fart med att bygga om och snygga upp"

Mora IK:s styrelseordförande Helene Kviele: "Mora är mitt hjärta"

Här är de bästa utsiktsplatserna i Dalarna – och ett flertal mäktiga vyer i närbelägna län

SÅ KÖPER DU PLUS

Tonåringen i fråga är bosatt i Mora kommun. I mitten av september i fjol körde mannen bil, bland annat på Tingsnäsvägen i Mora, trots att han inte hade fyllt 18 år och därmed inte fick köra bilen i fråga.

Tonåringen själv har erkänt brott och berättat att han tog bilen till resecentrum för att köpa läsk, trots att han var medveten om att han inte hade rätt att köra bilen.

Två vittnen har berättat att de sett tonåringen köra bilen och att han efter färden hade frågat dem om de hade ringt polisen samt att han sade att han inte skulle erkänna att han hade kört bilen, vilket han dock senare ändrade sig och gjorde.

Mora tingsrätt anser att erkännandet och den övriga bevisningen gör att det står klart att tonåringen har begått brottet. Tingsrätten dömer tonåringen för olovlig körning. Han döms till att betala 30 dagsböter à 50 kronor, sammanlade 1 500 kronor.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips

Mer läsning

Annons