Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Körkortslös man ska ha stulit bil, mejat ned staket och smitit från olycksplatsen

En ung man som saknade körkort ska ha stulit en bil som han sedan mejade ned ett staket, en skylt och en informationstavla med. Nu åtalas mannen vid Mora tingsrätt.

Annons

Mannen, som är i 20-årsåldern, ska i slutet av april i år ha stulit en personbil av en annan man vid en busshållplats i utkanten av Nusnäs. Mannen körde sedan bilen mot Färnäs, men i en kurva på Färnäs bygata tappade han kontrollen över bilen och körde av vägen och in på en tomt, där han mejade ned ett staket, en skylt och en informationstavla innan bilen hamnade på taket. Fordonet fick omfattande skador i olyckan.

Enligt åtalet har mannen i väsentlig mån brustit i omsorg och varsamhet, då han ska ha hållit en alldeles för hög hastighet när han körde och inte haft uppmärksamhet på vägen.

Efter olyckan ska mannen, som inte heller hade något körkort, ha försvunnit från platsen. Han åtalas nu för tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik, olovlig körning och obehörigt avvikande från olycksplats.

Det är oklart hur den åtalade mannen ställer sig till anklagelserna. APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons