Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunledningen i Mora bjuder in ledamöter till inofficiellt möte angående bland annat arenafrågan

Kommunfullmäktigegruppen i Mora har bjudit in till ett idémöte kring en eventuell multiarena i Mora.
– Vi vill höra tankar och diskutera idéer kring en arena där flera aktörer kan samverka, säger kommundirektör Peter Karlsson, Mora kommun.

Annons

Moras kommunfullmäktigeledamöter fick en inbjudan till ett möte i församlingshemmet, Andreasgården i Mora på tisdag kväll, den 31 oktober.

– Vi behöver vara informerade och ha kunskaper kring denna fråga inför ett eventuellt beslut i kommunfullmäktige. Det finns fortfarande krav från SHL och Svenska hockeyligan på ishallen, som inte uppfyllts, bland annat antal stå- och sittplatser.

– Om det ska bli en arena i Mora kan vi inte bygga den för några ishockeymatcher i elitserien. Det gäller i så fall att använda skattepengarna smart så att fler kan använda den, säger Peter Karlsson.

–Multiarenan är en stor fråga, vi spanar på andra projekt i landet, men har inte hittat så många exempel. Dessutom kan man ifrågasätta kraven som ställs och hur vi hanterar dem, säger Peter Karlsson.

Peter Helander (C) är kommunfullmäktiges ordförande och han kommenterar:

– Vi kommer att diskutera området där tidigare Strandens skola låg. Det är ett planerat, som ett evenemangsområde och det ska även fungera för Vasaloppets olika aktiviteter.

Den som bjöd in ledamöterna till mötet var kommunalråd Anna Hed (C).

– Jag vill betona att jag inte har kallat in dem utan jag har bjudit in dem. Det hela är en diskussionskväll där vi ska prova tankar och idéer tillsammans, säger Anna Hed, och därmed kommer politikerna inte få något arvode för att delta.

Hon förklarar att mötet kommer cirkulera kring kommande behov inom kommunen. Däribland arenafrågan. Men likaså gäller det en ny skola, som tidningar tidigare har uppmärksammat, men också förändringar i gymnasiet.

– Men vi kommer inte enbart prata om hockey. Långt därifrån. Det är flera utmaningar än så vi står inför och vi behöver en samlad bild över olika identifierade områden, avslutar Anna Hed.

Mer läsning

Annons