Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunens beslut om skolskjuts fick förvaltningsrätten att reagera – situationen inte acceptabel

Situationen är inte acceptabel. Det skriver förvaltningsrätten om Mora kommuns beslut att neka en alternativ skolskjuts till en elev.

Annons

En elev i Mora kommun har efterfrågat en alternativ skolskjuts då det busskort han blivit tilldelat inte tillgodoser hans behov. Efter kommunen nekade honom denna förfrågan valde han att överklaga beslutet.

Anledningen till att busskortet inte fungerar för eleven i fråga är för att han bor flera mil från skolan. När han ska ta den första bussen tvingas han vara på plats innan sex på morgonen.

När han sedan anländer till Fridhemsplan för byte måste han där vänta i över en timme på nästa buss. Likaså är han hemma först cirka två timmar efter skoldagens slut, beroende på när skolan slutar.

Förvaltningsrätten i Falun väljer att bifalla hans överklagan och bedömer att situationen inte är acceptabel. En elev i en sådan ung ålder ska inte behöva vänta i över en timme på en kommande buss.

Därmed tillgodoser dessa bussresor, tillika busskortet, inte elevens behov när det kommer till skolskjuts, skriver Förvaltningsrätten. De anser därför att eleven är berättigad till en annan kostnadsfri skolskjuts.

Nu är upp till kommunen att besluta hur de ska lösa situationen – eller överklaga beslutet.

Mer läsning

Annons