Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen och landstinget bygger upp Familjecentral i Mora

En mycket efterlängtad etablering är på väg att förverkligas i Mora.
En ny familjecentral med allt från barnavårdscentral till ungdomsmottagning samlat på ett ställe mitt i Mora.

Annons

– Diskussioner om en familjecentral eller ett Familjens hus i Mora har pågått länge. Tankarna fanns redan i slutet av 90-talet. Tanken är nu att kommunen och landstinget ska samarbeta om en rad olika verksamheter, barnavård, mödravård, barn- och ungdomsspykiatri, öppen förskola och ungdomsmottagning, allt som har med barn och familj att göra, berättar kommunalråd Anna Hed (C).

– Genom att göra familjecentralen lättillgänglig kan de olika verksamheterna samarbeta, det är lätt att skapa ett samlat stöd runt familjer och för hyreskostnaderna har vi avsatt 500.000 kronor i 2017 års budget, säger kommundirektör Peter Karlsson, Mora.

Kommundirektör Peter Karlsson och kommunalråd Anna Hed (C) är mycket glada att arbetet är igång med den nya familjecentralen i Mora.

Nåra stora, nya investeringar behövs inte för den nya familjecentralen, som kommer att vara placerad i gamla skattehuset på Hantverkaregatan där skattekontoret har ett servicekontor idag.

– Vi har redan idag lokalkostnader för all verksamhet, som kommer att flytta in på Hantverkaregatan. Innan invigningen ska lokalerna byggas om för att anpassas till verksamheterna, säger Anna Hed.

–För närvarande förhandlar Mora kommun och landstinget Dalarna med fastighetsägaren. Förhoppningen är att familjecentralen ska öppnas under 2017, men förhandlingarna är inte klara än, säger Peter Karlsson.

Mer läsning

Annons