Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Julrusch efter lokalt kött – 90 ton julskinka, sex ton köttbullar och sju mil prinskorv

90 ton julskinka, sex ton köttbullar och 24,5 ton prinskorv – det lämnar Sljans Charks fabrik i Mora under julmånaden. Och intresset för lokalproducerat bara växer.

Annons

Emma Halltorp och de andra som arbetar vid Siljans Chark har bråda dagar då det är stora volymer som ska ut till handeln inför jul.

Julen nalkas, något som innebär högtryck i Siljans Charks fabrik i Mora. Totalt lämnar hela 90 ton skinka, sex ton köttbullar samt 24,5 ton prinskorv företaget under julmånaden.

– När det gäller prinskorvarna räcker de, passande nog, hela vägen runt Siljan. Om man skulle lägga dem på en rad blir det nämligen sju mil, konstaterar Andreas Strandroth, vd, i ett pressmeddelande.

Läs även: Siljans Charks vd avgår – han tar över posten

Intresset för just lokalproducerad mat är större än någonting konstaterar visar en färsk undersökning från Livsmedelsföretagen.

– Det gläder oss och hela branschen att allt fler konsumenter förstår att man ska välja lokalt, svenskt kött.

Läs även: Siljans chark storsatsar på griskött – bryter negativ trend för bönderna: "Det har fått upp oss på banan igen"

DT-APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem DT-appen för IPhone och Android här

DD-APPEN: Alltid senaste nytt från dalademokraten.se i vår app för IPhone och Android

Mer läsning

Annons