Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jätteintresse för friidrottsskolan

/
  • Häckrävar. Ett gäng mycket unga häcklöperskor på Prästholmens IP. Från vänster Maja Rolfes, Alva Mjöberg, Alva Backsell, Cassandra Sundberg, Nora Hedlund, Elvira Sares, Emilia Andersson och Stefani Nilsson.

Annons

- Det måste ha varit många år sedan friidrottsskolan samlade så här många deltagare, om det ens inträffat tidigare, konstaterade Thomas Sparr, huvudledare för verksamheten.

Det är sug i svensk friidrott för närvarande och det har sannolikt lockat många parvlar till Prästholmens IP under vecka 26. Målgrupp har varit åldrarna 6-12 år och det är första gången sexåringar bjudits in.

- Vi har 13 stycken sexåringar på idrottsplatsen, så det är inte hela förklaringen till ökningen, menade Thomas Sparr.

Tillsammans med tiotalet ledare ytterligare har Thomas låtit deltagarna prova på de flesta grenar i friidrottsprogrammet. Kastgrenar som diskus, slägga och spjut är undantagna, liksom stavhopp. Men kulstötning har ingått liksom löpning i olika form och hopp både på höjden och längden.

Andemeningen med verksamheten är, förklarade Thomas Sparr, att ungdomarna får aktivera sig och röra på sig. Veckan har även gett dem tillfälle att testa vilken gren de känner att de passar bäst för, av den händelse de vill fortsätta friidrotta.

Mer läsning

Annons