Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jägaren Anders från Dalarna skrapade fram tre tv-apparater med kaffesked – blev 100 000 kronor rikare

Annons

Anders Andersson från Nusnäs stoppade trisslotten i plånboken och drog på älgjakt. När han, några dagar senare, skrapade lotten hemma i pannrummet fick han en rejäl överraskning. Tre tv-rutor gav honom nämligen en biljett till studion i Stockholm – och slutligen 100 000 kronor.

Anders Andersson från Nusnäs i Mora kommun fick skrapa triss i tv-soffan. Foto: Svenska Spel.

Den 8 oktober i år skjutsade 67-årige Anders Andersson från Nusnäs i Mora en av sina söner för att hämta en fyrhjuling. Under bilfärden skrapade sonen en Trisslott och vann 30 kronor – en vinst som han bestämde sig för att ge till pappa Anders.

Anders åkte då till Willys i Mora för att byta in lotten. Han hade siktat in sig på att välja nummer 21 som hängde bakom disken, men kassörskan var snabbare och tog fram en ny lott ur lådan innan Anders hann reagera – något som senare skulle visa sig vara ett lyckokast. Anders hade dock ingen brådska att skrapa lotten.

– Jag stoppade den i plånboken och åkte sedan på älgjakt i några dagar. När jag kom hem från jakten kom jag på att jag hade en lott liggande, så jag gick in i pannrummet och skrapade den med en kaffesked, berättar han för Svenska spel.

En efter en trädde tv-apparaterna fram och snart stod det klart att Anders skulle få åka till Stockholm för att skrapa i tv – något som både han och hustrun tidigare drömt om.

– Och helt plötsligt gör man det! Det är ju en dröm.

På onsdagsmorgonen den 20 december var det till slut dags och Anders gjorde sitt livs första tv-framträdande – något som slutade med att han skrapade fram 100 000 kronor.

– Jag är jättenöjd. Och inte hade jag trott att jag skulle sitta i en studio och vara penslad så här, kommenterar han skrattande.

Paret, som har sex barn, 15 barnbarn och fyra hundar, konstaterar att de nu nu leva gott ett tag framöver.

– Över jul och nyår i alla fall. Men vi ska inte behöva tänka på vad vi handlar, vill vi köpa något extra så gör vi det, säger Anders till Svenska spel.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons