Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Resecentrum i Mora är ett misslyckande – lär er och gräv inte upp Mora strand

Annons

För några år sedan slösade Mora kommun bort åtskilliga miljoner på ett enormt skrytbygge - Resecentrum vid Mora järnvägsstation. När ärendet behandlades i kommunfullmäktige var det bara en ledamot som aktivt argumenterade emot projektet. Den personer var till yrket busschaufför!

Att politikerna inte tog tillvara dennes kunskaper och erfarenheter är högst märkvärdigt och framför allt helt ansvarslöst! 

Den främsta funktion som detta "monument" nu fyller är som värmestuga för tågresenärerna. För "rena" bussresenärer har det enbart blivit försämringar.    

Förut kunde man stiga på bussarna vid den centralt belägna busstationen i hörnet Moragatan-Fridhemsgatan. Härifrån gick bussar mot alla tänkbara destinationer i olika riktningar; mot Falun, Orsa, Idre, Malung, Sollerön, etcetera.

Numera måste man ta sig för egen maskin ut till järnvägsstationen och för de allra flesta upplevs detta vara en alltför lång promenad varför det blir bilen som gäller.

Även för centrumhandeln torde denna genomförda omläggning vara till nackdel. Det enda vettiga vore att återanvända den nedlagda busstationen i centrum åtminstone för bussarna österut mot Falun, Bollnäs, Östersund, etcetera.

Nu planerar kommunen för ett nytt "stolleriprojekt", man vill gräva upp Mora strand för att få till ett "vägdike" à la genomfart med förhoppning om att vinna sekunder. Jag tror inte att tidsvinsten av detta står i proportion till kostnaden.

Delen från Noretbron till planerade rondellen före skoltomten skulle möjligen vara "lönsam" om man kunde få in två separerade filer i västlig riktning så att det blir smidigt att svänga av i rondellen mot Älvdalen och Våmhus men även mot kommunhuset och Zornmuseet.

Kollektivresenär M.T.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons