Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

INSÄNDARE: Mora skulle locka få turister utan butiker – handlar du lokalt tjänar alla på det

Annons

Näthandeln dödar butikshandeln. Svenskarna tänker tydligen kortsiktigt. Man besöker butikerna på orten och sedan köper man på nätet. Vad man inte tänker på, är att butiken som man besöker, kanske inte finns kvar nästa gång man vill besöka den. Det må vara, att näthandeln är något billigare. Men butikerna på centralorten har betydligt högre hyror, än närbutikerna. Dessutom är fördelen att handla i butiken, att Du får köpa det plagg Du provat.

Näthandelsbutikerna garanterar aldrig att samma plagg och storlek finns på lager när det gäller klädesplagg. När det gäller datorer, tv, Kyl och frys och så vidare så kan det i bland bli problem, när något inte fungerar och man skall ha det reparerat. Om Du köper på orten är det betydligt enklare att få saker och ting reparerade än om du köper på nätet-.

Mora har en av de finaste gågatorna, med trevliga och intressanta butiker. Hur kul skulle det vara med en gågata som endast har butiker som Dressman, Cubus, H&M och något café (en kopp kaffe går inte att köpa på nätet än så länge)?

Mora som turistort skulle dessvärre inte bli så attraktivt utan butiker i centrum. Så, kära Morabo: Tänk lite längre än näsan räcker och gynna butikerna på orten, i stället för att eventuellt spara några kronor. Det tjänar alla på!

Nisse Nilsson

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Mer läsning

Annons