Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Het nationaldag i Mora

/
  • Stipendiat. Kais-Moras entusiastiske ledare Roger Jonsson får Lions ungdomsledarstipendium av Sven Helgesson.

Annons

Nationaldagsfirandet i Mora startade tidigt med en mettävling, där deltagarna drog ut till fiskeplatserna medan det ännu var uthärdligt i solen. Men när de många aktiviteterna på Saxnäs drog igång, då brände blåslampan där uppe på himlapällen på med full kraft . Det blev snart fullt runt de enda två träd som finns vid Saxnäs och merparten av besökarna stannade därför under trädskuggan längs Saxvikens norra strand, där de dukade upp sina utflyktskorgar.

Det bjöds ett digert program av de många föreningar som ställt upp för att visa sina verksamheter. Det är bara att beklaga att vädret blev för bra, varken de agerande eller publiken klarade inte av att vara aktiva särskilt länge.

Två ridande flickor ledde festtåget som gjorde en vända in i tätorten innan det anlände till Saxnäs med dagens huvudpersoner, högtidstalaren Johan Cederlund, kommunalrådet Peter Helander samt prosten Anders Åkerlund och imamen Ibrahim Hamad strax bakom fanborgen.

Särskilt uppmärksammad på Saxnäs blev ungdomsledaren Roger Jonsson, entusiastisk innebandyledare, som fick ta emot Lions ungdomsledarstipendium ur Sven Helgessons hand.

Roger har förutom tränaruppgiften i klubben basat över Dalalaget för 15-åringar under tre år. Han jobbar ideellt i Kais-Moras styrelse och är en av ledarna bakom Landslagets innebandyskola.

Mer läsning

Annons