Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här bryter man trenden – socialsekreterare trivs på jobbet

Det är inte lätt att vara en socialsekreterare i dagens Sverige.
Enligt en undersökning av Akademikerförbundet SSR ville sju av tio socialsekreterare säga upp sig år 2015. I Mora bryter man dock trenden:
– Det känns bra att gå till jobbet, berättar Marie Edbom, Socialförvaltningen.

Annons

Psykisk ohälsa till följd av en för hög arbetsbelastning är i dag ett stort problem för socialsekreterare i Sverige. Därför genomför Arbetsmiljöverket just nu granskningar av en mängd arbetsplatser.

– Det är en väldigt tuff arbetssituation just nu. Därför gör vi en insats med omfattande tillsyner, berättar Marie Juhnestam-Bimer, arbetsmiljöinspektör.

Bland annat har de varit i Mora vid sex tillfällen. Där fokuserade man på barn- och ungdomsenheten samt vuxenenheten. Deras uppfattning är att man lyckats skapa en arbetssituation där personalen trivs.

Vi har träffat grupper som har det betydligt sämre med en hel radda av allvarliga symptom på ohälsa och arbetsbelastning.

– Det var väldigt få, om ens någon, som gav uttryck för att man känner sig stressad eller att man upplevt ohälsa i relation till en hög arbetsbelastning, säger Marie Juhnestam-Bimer, och fortsätter:

– Vi har träffat grupper som har det betydligt sämre med en hel radda av allvarliga symptom på ohälsa och arbetsbelastning.

Anna-Lena Hållmats-Bergvik, socialchef, är glad över att man lyckats bryta trenden i Mora.

Den positiva bilden som Arbetsmiljöverket målar upp gläder Anna-Lena Hållmats-Bergvik, socialchef, som berättar att detta är något man arbetat med under ett och ett halvt år:

– Tidigare hade vi inte alls en lika bra situation. På barn- och ungdomsgruppen hade vi tvärtom en stor personalomsättning, många sjukskrivningar och folk som sa upp sig.

Därför gjorde man en handlingsplan fylld med olika åtgärder. Man satte in administrativt stöd, metodhandläggare och överanställningar. En rekryteringsprocess påbörjades där man värvade studenter. Likaså prioriterade man rent lönemässigt de socialsekreterare som jobbat länge och har hög kompetens.

I dag är vi unika i Sverige. Vi har bemanning så det räcker.

– I dag är vi unika i Sverige. Vi har bemanning så det räcker och vi behöver inte anställa några konsulter, säger Ewa Byström, enhetschef på barn- och ungdomsenheten.

Problemen som tidigare präglat barn- och ungdomsenheten berör dock inte vuxenheten. Där har man haft låg personalomsättning och en stabil arbetsgrupp under en lång period.

– Strukturer och rutiner har lett till ett bra arbetsklimat, förklarar Karin Hansson, enhetschef vuxengruppen.

Ewa Byström, Malin Höglund, Mikael Nyman, Marie Edbom, Pia Blomstedt, Karin Hansson och Anna-Lena Hållmats-Bergvik utanför Socialförvaltningen i Mora.

Anledningen till att det i dag fungerar så bra i Mora, utöver redan nämnda åtgärder som man har utfört, är att personalen har förtroende för sina chefer, menar skyddsombud Mikael Nyman:

– Det är otroligt viktigt. Att det finns en tillit gentemot sina chefer. Överanställningarna har sänt signaler om att man vill lösa problem i stället för att försöka med konstiga omorganisationer. Man har verkligen gett förutsättningar för att komma tillrätta med problemen.

Han får medhåll från Marie Edbom, socialsekreterare och medlem i SSR:

Det känns alltid bra att gå till jobbet.

– Vi har tillit till varandra och att alla gör sitt jobb och rätt saker. Det underlättar i arbetet och man känner sig aldrig begränsad. Det känns alltid bra att gå till jobbet.

Malin Höglund, Ewa Byström, Mikael Nyman, Anna-Lena Hållmats-Bergvik, Pia Blomstedt, Karin Hansson och Marie Edbom berättade om situationen i Mora.

Även solen har dock sina fläckar. I Mora påpekar Arbetsmiljöverket att man måste jobba med skriftliga rutiner när det kommer till nyanställda. Det finns likaså brister i lokalerna som trånga kontorsrum, dålig ventilation, lyhördhet och kalla rum:

– Det hela är ett ständigt pågående arbete. Vi tar kritiken på allvar och har redan ordnat nya lokaler som vi får använda från december. Likaså ska vi jobba med tillbudsrapportering, säger Anna-Lena Hållmats-Bergvik.

Jämfört med hur det var för ett antal år sedan har man dock gjort stora framsteg:

– Det är nu en helt annan stämning. En positiv stämning. Känslan av hopplöshet som en gång i tiden präglade verksamheten finns inte kvar längre, avslutar Mikael Nyman, skyddsombud.

Läs också: Även Falun går mot strömmen

Läs också: I Ludvika lönesatsar man för att behålla tröttkörda socialsekreterare

Läs också: Här är Socialtjänsten i kris - personalen hängs ut och kränks

Mer läsning

Annons