Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gösta Frost överklagar fullmäktigebeslut

Ett oenigt kommunfullmäktige i Mora beslöt vid senaste fullmäktigemötet att sälja Sollerö kommunalhus för en krona. Nu överklagas beslutet av Gösta Frost, socialdemokraterna.

Annons

Kommunfullmäktige i Mora beslöt i september att sälja kommunalhuset på Sollerön till Sollerö sockenförening för en krona.

– Jag är inte emot att huset säljs och inte mot köparna heller, men hanteringen tycker jag har varit bedrövlig, säger Gösta Frost.

– Som fullmäktigeledamot måste man kunna lita på att handlingar i ett ärende är korrekta för att man ska kunna läsa in sig på ärendena.

Det som Gösta vänder sig emot är hur kommunen följer de regler om avyttring som kommunen enades som så sent som i våras.

– Då beslöt vi att avyttring skulle vara affärsmässig När den avyttrade egendomen har ett betydande värde, som överstiger ett prisbasbelopp, så bör ett anbudsförfarande genomföras, säger Gösta.

När fullmäktige skulle fatta beslut så saknade Gösta Frost de underlag som ansågs skulle ha behövts för att kunna fatta ett beslut i enlighet med kommunens riktlinjer.

– Vi var också för få för att kunna yrka på återremiss, så nu återstår det att se vad förvaltningsrätten säger.

När det gällde ärendet om riktlinjer för avyttring så saknades det även där underlag och det ärendet blev därför återremitterat.

Mer läsning

Annons