Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föraren körde bil med 2,42 promille i blodet – döms nu för grovt rattfylleri

Efter bilfärden blåste kvinnan från Mora kommun positivt i ett alkoholtest. Hon hade motsvarande 2,42 promille alkohol i blodet och döms nu för grovt rattfylleri.
Kvinnans straff blir skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst. Hon har erkänt brottet.

Annons

En kvinna från Mora kommun har dömts till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst för grovt rattfylleri, ett brott som begicks i Mora i juni.   Foto: Jessica Gow/TT

Mer läsning för dig som är prenumerant eller Pluskund:

Snöskottning på tak: Här är dundertabben som kan göra ett stort hål i din plånbok

Här är PRO-matkassen billigast och dyrast – se hela listan på butiker i Dalarna

Dina gamla vinylskivor kan vara värda tusenlappar – här är 16 skivor du vill hitta i förrådet

SÅ KÖPER DU PLUS

Den nu dömda kvinnan är i 40-årsåldern och bosatt i Mora kommun.

Den 13 juni i fjol körde hon bil på en plats i Mora trots att hon var kraftigt berusad. I ett alkoholtest strax efter färden blåste kvinnan positivt och hade då 1,21 milligram alkohol per liter utandningsluft. Detta motsvarar 2,42 promille alkohol i blodet, vilket är den term som vanligen används i dessa sammanhang. Gränsen för grovt rattfylleri går vid 1,0 promille.

Kvinnan har erkänt gärningen. Hon har uppgett att hon inte minns vad hon hade druckit, men tror att det var vin och sprit. I förhör har hon först sagt att hon druckit två glas vin och ett litet glas vodka, men i senare förhör har hon uppgett att hon nog drack mer sprit än så.

Mora tingsrätt anser att det genom kvinnans erkännande och den övriga bevisningen står klart att kvinnan har gjort sig skyldig till grovt rattfylleri.

Tingsrätten dömer kvinnan till skyddstillsyn med 60 timmars samhällstjänst. Tingsrätten påpekar i sin dom att om fängelse hade valts som påföljd så hade kvinnan dömts till två månaders fängelse. Dessutom ska hon betala 800 kronor till Brottsofferfonden.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för iPhone och Android här

Mer läsning

Annons