Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fin julstämning hos SPF i Mora

Årets julfest anordnandes i Öna bystuga där man välkomnades med varm glögg, pepparkakor och trevlig julmusik.

Annons

Det var Bertil Skeri på dragspel, Stig Nilsson och Nicke Göthe, som båda spelade fiol. Det blev från början hög stämning i salen, så Börje Elofsson fick höja rösten rejält för att kunna hälsa alla varmt välkomna.  Han  talade sedan  om hur programmet var utformat denna  eftermiddag.

 På vackert dukade bord serverades en silltallrik med mycket annat gott på, allt under det att dessa glada spelmän underhöll oss med fin julmusik. Det var också en fröjd för ögat att se alla dessa hemlagade maträtter.

Mätta och belåtna var det tid för dragning av lotteriet. Många nöjda vinnare kunde sedan åter sätta sig ner vid julborden och njuta av kaffe och hembakad saffranskaka. Spelmännen avslutade med "Knalle Juls vals" under publikens långa applåder.

 Programkommitténs, Karin Mjöberg, redogjorde för nästa års möte den 17 januari. Då kommer Mora spelmanslag och underhåller. Programmet heter ”Musikresa genom Moras byar i dåtid och nutid”.

Ett stort tack riktades till Bengt Hållén från Orsa som hjälpt SPF Skinnarbygd med hemsidan i flera år. Även tack till spelmän som underhållit och till alla kommittér som gjort ett fint arbete under året.

Ing-Mari Kullander

Många gäster hade bänkats sig när SPF Mora bjöd på julfest.   Foto: I-M Kullander
Nicke Göthe, Bertil Skeri och Stig Nilsson i full aktion.  Foto: I-M Kullander--

Mer läsning

Annons