Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fastigheter blev utan vatten – ledningar skadades i arbete med ny vattenledning

Ett arbete med att dra en ny dricksvattenledning längs Kyrkogatan i Mora pågår. I samband med arbetet skadades befintliga vattenledningar på Kyrkogatan, vilket gjorde att flera fastigheter blev utan vatten.

Annons

På torsdagen började Nodava arbetet med att dra tillbaka dricksvattenledningen i den tryckta sträckningen, och det var i samband med det arbetet som befintliga ledningar skadades. Detta innebar att ett antal fastigheter längs Kyrkogatan inte hade tillgång till dricksvatten. Spillvatten kan också ha trängt upp i källare.

Läs mer (Plus): Ny dricksvattenledning ska dras genom hela gågatan: "Låter väldigt spektakulärt"

Här, på Kyrkogatan, ska den nya ledningen dras två meter under marken. Arkivbild.

Personal från Nodava var på plats för att säkerställa tillgången till tillfälligt dricksvatten och undersöka vilka sträckor som skadats.

Vid 10-tiden på fredagsförmiddagen meddelade Nodava att personal från Nodava, tillsammans med entreprenörer, under natten har reparerat den skadade vattenledningen, på Kyrkogatans södra del, och har återställt tillgången av dricksvatten.

"På Kyrkogatans norra del fortgår undersökningsarbeten, av Nodavas personal samt entreprenörer, på de ledningar som skadats vid borrningsarbetena och dessa undersökningar kommer att fortgå även under nästa vecka. Utvärderingar av undersökningarna kommer att ske fortlöpande och beslut om insatser och tidsplanering kommer att kommuniceras med berörda parter.

Den grävinsats som sannolikt kommer som nästa steg är att ett hål kommer att tas upp i korsningen Köpmannagatan-Kyrkogatan under måndagen", meddelar Nodava.

På Kyrkogatans norra del fortsätter Nodava med undersökningsarbeten på de ledningar som skadats. Där kommer utvärderingar av undersökningarna ske under fredagen, och efter det ska beslut om insatser och tidsplanering kommuniceras till berörda parter.

Information om läget på platsen uppdateras fortlöpande på Nodavas hemsida.

Läs också: Vägar i centrum avstängda under ledningsarbete

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons