Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fantastikbokmässan i Dalarna

För första gången arrangeras Fantasibokmässan Andra världar i Mora kulturhus.
Hedersgäst är Håkan Hemlin.
Han presenterar sin bok Förlist och berättar om sig själv under lördagens program.

Annons

Från vänster,  Aengeln Englund, Anna Vintersvärd och Jakkin Wiss, arrangörer av mässan.

På lördag den 15 oktober kommer fantastikbokmässan Andra Världar 2016 till biblioteket i Mora. Åretshedersgäst är Håkan Nordman Hemlin, från folkrockbandet Nordman. Han kommer att prata om sig själv och sin bok Förlist.

Utställare är lokala författare, Agneta Arnesson-Westerdahl, Annah Nozlin, Bitte N Jernberg och Frida Arwen Rosesund som driver förlaget Mörkersdottir.

– Men även mer långväga utställare kommer, som författarna Sofi Poulsen från Växjö och Tora Greve från Malmö, säger Anna Vintersvärd, en av mässans arrangörer.

Utbudet bland böckerna växlar mellan allt från historiska romaner med övernaturliga inslag, folktroinspirerad skräck och erotisk fantasy hela vägen till barnböcker om drakar och kakor. Det finns alltså något för alla åldrar och smaker.

Andra Världar AB är ett fantastikförlag baserat i Lagan i Kronobergs län. Det ägs och drivs av de tre författarna Aengeln Englund, Jakkin Wiss och Anna Vintersvärd, som delvis växte upp i Mora.

Det är fjärde året bokmässan arrangeras men första gången den hålls så långt norrut. Tidigare har den genomförts i framför allt i Småland.

Mässan är öppen mellan klockan 11-15 och det är fri entré.

Mer läsning

Annons