Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter hot och skadegörelse – nu öppnar Rosa Huset igen

Efter oroligheter, hot och skadegörelse beslutade Mora kommun att stänga fritidsverksamheten på Rosa Huset i Mora. Men nu öppnar man igen, med begränsade öppettider.

Annons

Det var för två veckor sedan som fritidsverksamheten på Rosa Huset stängde, det efter oroligheter som bland annat innebar hot mot besökare och personal.

Läs mer [+]: Oroligheter, skadegörelse och hot mot besökare – nu stänger man ungdomsgården: "Det är väldigt tråkigt"

De senaste veckorna har personalen på Rosa Huset träffat polis, grundskolor, gymnasiet och fritidsgårdar för att tydliggöra vilka förhållningsregler som gäller för Rosa Huset. Och efter det har man alltså beslutat att öppna fritidsverksamheten igen, från och med den här veckan.

– Rosa Huset ska vara en trygg, kreativ och social mötesplats för unga i Mora. Vi har nu vidtagit de åtgärder vi anser var nödvändiga och det känns kul att kunna öppna verksamheten igen, säger Mikael Jäderlund, chef för Rosa Husets verksamheter i Mora kommun, på kommunens hemsida.

Från och med den här veckan öppnar fritidsverksamheten på Rosa Huset igen. Foto: Arkivbild

Verksamheten hade tidigare öppet tisdag-lördag, men nu kommer man endast ha öppet på onsdagar klockan 14-22 och fredagar klockan 15-24. Man inför dessutom en åldersgräns på 13-20 år och också ett medlemskort för att boka aktiviteter, och ska också ha tydligare förhållningsregler för tobak och rökning.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons