Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Diös köper för 820 miljoner

Annons

Affären innebär att Diös förvärvar 57 fastigheter av fastighetsbolaget Kungsleden AB. Fastigheterna är främst belägna i norrländska orter, bland andra Gävle, Sundsvall, Skellefteå och Piteå.

Fastigheterna har en uthyrbar area på 191 517 kvadratmeter och de innehåller i huvudsak kontors- butiks och industrilokaler. Fastigheterna har, enligt Diös, ett hyresvärde på 114 miljoner kronor

Affären är Diös fastigheters största satsning hittills efter börsintroduktionen. Köpeskillningen är 820 miljoner kronor, vilket motsvarar 4 300 kronor per kvadratmeter.

Enligt bolagets vd Christer Sundin ger förvärvet Diös förvaltningsmässiga samordningsfördelar.- Det är en utmärkt affär som jag ser flera positiva delar i, säger Christer Sundin.

I Mora ingår fastigheten Stranden 20:4, med en yta på 2 671 kvadratmeter Hyresgäster är skatteverket, kronofogdemyndigheten i Gävle, samt Class Gym.

De två fastigheter i Malung , som kommer att ligga under Morakontorets marknadsområde, är Fisken 5 samt Mobyarna 113:4 med en sammanlagd yta på 22 000 kvadratmeter.

Hyresgäster är Hemköpskedjan, Jofa AB och Bios AB.

- Samtliga är starka hyresgäster med ganska långa kontrakt, konstaterar Mathz Ångman.

Han räknar med att förvärvet ska bli bra för hyresgästerna.

- Förhoppningsvis ska de få en mer personlig markservice än den Kungsleden presenterat. Kungsleden har inte haft folk på plats. Vi har exempelvis egna vaktmästare.

Mer läsning

Annons