Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Det våras för vuxna på stan

/
  • Kom med i Vuxna på Stan. Ordföranden Lars-Olof Österström och Anne Louise Hansson berättar om att Föreningen Vuxna på Stan i Mora har en mycket positiv och viktig relation till Moras ungdomar. Alla nya medlemmar får fadderstöd av erfarna Vuxna på Stan. Alla ska känna sig välkomna och engagerade i föreningen, säger Lars-Olof och Anne-Louise.

Annons

Det säger ordföranden i Föreningen Vuxna på Stan i Mora, Lars-Olof Österström.

Han uppger att de vuxna i föreningen under åren arbetat upp en positiv relation med Moras ungdomar.

- Det känns inte jobbigt att röra sig ute på stan när vi nattvandrar.

Tvärtom upplever vi uppskattning. Det känns positivt att få vara tillgängliga för våra ungdomar.

Nyligen höll föreningen årsmöte. Förutom Lars-Olof sitter Anne-Louise Hansson, Henry Lampinen, Désirée Gustafsson, Per Ahlenbäck, Annelie Norell och Kenneth Lindberg med i den senast valda styrelsen.

- Vi har idag 50-talet aktiva medlemmar samt stödmedlemmar. Vi vill gärna bli flera, så vi jobbar för att locka ytterligare medlemmar.

Dessutom ska vi arbeta för att ta hand för nya medlemmar och se till att de känner sig engagerade.

I styrelsen har Per Ahlenbäck ansvar för att rekrytera nya medlemmar.

Anne Louise Hansson hjälper nya medlemmar i föreningen att känna sig hemma.

Hon poängterar att erfarna vuxna kommer att fungera som faddrar för nya medlemmar och vara med på vandringarna.

- Vuxna som engagerar sig behöver inte ha barn i tonårsåldern när staden lockar ut de unga på kvällstid. Det kan vara givande att gå med när barnen är yngre för att sätta sig in vad som väntar när barnens intresse växer från hemmavistelse till kvällsnöjen ute på stan.

Även för äldre personer kan det vara meningsfullt att vara med.

- Själv har jag inga yngre barn kvar i nedre tonåren. Jag ser istället min medverkan som en investering i ungdomen. De är vår framtid, berättar Lars Olof Österström. Dom ber oss vuxna att vara med där ute - då är det självklart att vi ställer upp.

Föreningen har närmast ett upptaktsmöte nu på tisdag den 24 april kvällstid på Andreasgården med ett informativt och trivsamt program. Alla vuxna i Mora är välkomna vara med om detta och samtidigt få ta del av hur Vuxna på stan arbetar för våra ungdomar!

Förutom information om Gula jackor på stan, kommer underhållaren och föreläsaren Lennart Hjelm från Borlänge.

Han framträder under rubriken Tankens kraft. Tesen är bland annat budskap om att det går att göra det omöjliga möjligt samt att väcka allvarsamma frågor på ett underhållande sätt.

Dessutom medverkar de ungdomar, som dragit igång en caféverksamhet på den forna fritidsgården Kåken med musikunderhållning.

- Ungdomarna på Kåken har själva framfört önskemål om att få vara med.

På Valborg inleds Vuxenvandringarna på stan för att sedan fortsätta under helger och lördagar fram till slutet av september.

Mer läsning

Annons