Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det var inget hot"

Annons

Det här inträffade under vasaloppsfestivalen i Mora. Göran Matsson och hans kompis hade tittat på hockey och under tiden konsumerat två-tre öl, som han själv säger.

Efter hockeymatchen begav sig de båda till öltältet där de blev stoppade i entrén. Göran Matsson säger till tidningen att det var hans kompis som ansågs vara för berusad för att släppas in i tältet.

- Jag hade själv kommit in och var i färd med att betala när jag såg att min kompis inte släpptes in. Då talade jag om att jag satt i socialnämnden, bara för att klargöra att jag hade insikt i ämnet. Det var absolut inte menat som något hot, säger Göran Matsson.

Han anser att det måste finnas en rätt att reagera om ordningsvakten, enligt hans egen åsikt, gjort en felbedömning.

Göran Matsson och hans kompis släpptes i alla fall inte in i öltältet. De gick istället till en restaurang i närheten där de kom in.

Bernt Persson (s) är socialnämndens ordförande och han säger som kommentar att han tycker det är olämpligt i ett sammanhang som detta påtala vilka förtroendeuppdrag man har.

- Men det här får de klara upp inom centern, säger han.

Uppenbarligen har så redan skett. Kommunalrådet Peter Helander (c) säger att han samtalat med Göran Matsson.

- Det är naturligtvis inte bra det som skett och Göran kommer att lämna in en skrivelse där han begär att få frånträda sin plats som ersättare i socialnämnden. Detta för att bespara sig ett alltför stort drev efter det inträffade.

Göran Matsson är även ersättare i kommunfullmäktige och det uppdraget anser Peter Helander att han ska behålla.

Mer läsning

Annons