Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Demonstration hålls för brevbäraren Tommy Hinders i Mora: "Det räcker inte med att bli arg"

– Företag får inte komma med att köra över folk på det här sättet, säger Ulla-Britt Edquist.
Hon har organiserat en demonstration för Tommy Hinders i protest mot att han sparkades från sitt jobb efter 40 år.

Annons

Huvudtalare utanför Postnords lokaler under lördagens demonstration, är kommunalråd Anna Hed, (C).

Demonstrationen utgår från Fridhemsplan i Mora klockan 13.00.

– Tommys situation belyser den syniska inställning företaget har. Att ge en person sparken efter 40 år. Det gör mig så, så arg. Jag tänkte att det räcker inte med att bli arg, jag måste göra något konkret, berättar Ulla-Britt Edquist.

Läs även: Brevbärarupproret har startat – vill stoppa Tommys uppsägning

Ulla-Britt känner Tommy och har en dotter som har epilepsi, precis som Tommy. Det var på grund av sjukdomen Tommy fick sparken. Postnord hävdade att det var en kompetensbrist, eftersom de kräver att brevbärarna ska körkort.

– Tommy har jobbat utan körkort i så många år och det har fungerat jättebra. Tommy levererar men Postnord havererar, anser jag. Tommys situation grep tag i mig, bland annat för att jag har en dotter med epilepsi. Det är diskriminerande att funktionshindrade sparkas ut från sin arbetsplats på det här sättet, säger Ulla-Britt.

Ulla-Britt Edquist reagerade starkt mot uppsägningen Tommy Hinders fick efter 40 år, som brevbärare.

Läs även: Tommy sparkas efter 40 år som brevbärare

Dessutom har en namninsamling startats i protest mot att Tommy sparkats. På kort tid hade flera hundra personer skrivit under med sina namn.

– Postnord tar inte sitt arbetsgivaransvar. De har skyldighet att försöka se till att Tommy kan sköta sitt jobb, trots funktionshinder. Vi ifrågasätter om Postnord följer lagen.

– För mig känns det väldigt rörande att så många engagerat sig. Det är starkt. Det finns andra med samma eller liknande problem. Därför är demonstrationen fantastisk. Protesten belyser både min och andra människor situation, säger Tommy.

Mer läsning