Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De vill slippa tung trafik

/

Annons

- Vi vill framförallt ha bort timmerbilarna, säger en bybo, som undertecknat skrivelsen.

"Alla vi, som bor i vår by har under de senaste åren kunnat konstatera att mängden tunga fordon, som väljer att åka före detta riksväg 70, numera Färnäs bygata, genom den tätbebyggda bykärnan ökat", skriver Färnäsborna.

De konstaterar att det främst handlar om timmerbilar, lastade och olastade, som lastar trävaror vid Siljans sågverk. "Dessa transporter sker under en stor del av dygnets timmar. Tydligt är att man betraktar det som en genväg att åka denna väg vid transport till och från sågen".

- Vi är inte emot Siljans sågverk. Vi vill bara ha bort timmerbilarna. Det är inte så kul när 60 ton dundrar förbi huset mitt i natten, säger en Färnäsbo.

De boende i Färnas oroar sig för att det kommer att bli värre när den nya sträckningen av Siljanssågsvägen tas i bruk. De påpekar i skrivelsen att bygatan är trång och trafikeras av många ungdomar och skolelever.

Den sträcka byborna vill ha genomfartsförbud på sträcker sig från riksväg 70 vid Moraklockan till påfarten på riksväg 70 norr om Färnäs kvarn.

Mer läsning

Annons