Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

De begär möte med ministern efter beskedet om flyget till Mora stoppas: "Allvarligt för hela Dalarna"

"Allvarligt för hela Dalarna". Så säger landstingsstyrelsens ordförande Gunnar Barke (S) om att flyget mellan Stockholm och Mora stoppas. Nu begär han, tillsammans med flera andra, ett möte med infrastrukturministern.

Annons

Efter beskedet att flyget mellan Mora och Stockholm stoppas kräver nu flera socialdemokrater i Dalarna ett möte med infrastrukturminister Thomas Eneroth.

- Beskedet att Trafikverket stoppar flyget till Arlanda är allvarligt för hela Dalarna. Särskilt drabbas näringslivet och ambulansflyget i Mora och norra Dalarna. Därför krävs nu ett möte där vi kan redovisa de allvarliga problem som nu uppstår, säger Gunnar Barke (S), landstingsstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Läs även: Därför stoppas flyg till Mora – argumenten räcker inte

- Nu måste vi alla dra vårt strå till stacken. Trafikverket har inte lyssnat på Mora kommun och Region Dalarna. Nu måste vi som Socialdemokrater i Dalarna agera på alla nivåer för att rädda flyget på Mora-Siljan Flygplats, fortsätter Lennart Sohlberg, oppositionsråd i Mora.

Även Marie Olsson (S) riksdagsledamot, uttalar sig i samma pressmeddelande.

- Det är väldigt viktigt att Trafikverkets stopp inte blir permanent. Arbetet med att hitta en lösning måste intensifieras. Vi har idag därför begärt ett möte med infrastrukturminister Thomas Eneroth. Nu måste alla parter slå sina huvuden ihop för en mer stabil lösning. Kommun, företagare, region och den nationella nivån måste samverka. Utan att alla går i takt kommer flyget inte kunna utvecklas i vår del av Dalarna, avslutar Marie Olsson.

APPEN: Håll dig uppdaterad – ladda hem vår app för IPhone och Android här

Mer läsning

Annons