Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Dags för skolbaler och examen i Mora och Älvdalen

Nu är det examenstider för eleverna på gymnasieskolorna i Älvdalen och Mora. Först ut blir eleverna på Älvdalens Utbildningscentrum.

Annons

Ett betyg för godkänd studentexamen avskaffades i slutet på 60-talet, men begreppet att ha tagit studenten lever fortsatt kvar efter avslutad gymnasieutbildning.

I Älvdalen är det 68 elever som går ut gymnaiset och i Mora handlar det om 216 elever, som i nästa vecka lämnar gymnasiet och som tar studenten.

Studentbaler har också blivit en del av firandet vid skolavslutningar. Redan under fredagen blir det studentbal på Hotell Älvdalens hotell dit studenterna anländer till den röda mattan klockan 17.30. Examen i kyrkan för eleverna på Älvdalens utbildningscentrum sker sedan på onsdag den 14 juni.

På Mora gymnasium präglas nästa vecka av skolavslutningen, som inleds redan på lördag med studentbal på Moraparken dit eleverna anländer klockan 17.00.

Nästa vecka inleds med information i aulan, då bland annat polisen medverkar för att informera om bland annat de regler som gäller för studentflak. Därefter följer en vecka fylld av aktiviteter som kulminerar med examen, fredagen den 16 juni.

Mer läsning

Annons