Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Cykelstöld mitt framför polisstationen i Mora

Två dyra mountainbikes som var fastlåsta i ett cykelställ i centrala Mora, mitt emot polisstationen, stals under natten till tisdagen.

Annons

Det uppklippta cykestället med polishuset i bakgrunden.

– Det är för bedrövligt. Det var min son och mitt barnbarn som kom hit för att träna inför Cykelvasan. På kvällen kedjade de fast sina cyklar i ett cykelställ, säger Stig och visar bilden på det sönderklippta cykelstället.

Trots att polisstationen ligger mitt emot cykelstället på Millåkersgatan, så kunde tjuvarna ändå klippa sönder cykelstället och ta med sig cyklarna.

– Det blev en kort väg att gå för att anmäla stölden, men en lång kö att vänta ut med alla som ska ha pass, konstaterade Stig.

– De är värda över 40 000 kronor. Vad som täcks av försäkringen vet jag inte. Det som är surt är att jag pratade med pojkarna om att ta in cyklarna, men de menade att lilla Mora och polisstationen tvärs över gatan skulle innebära en trygg förvaring.

Så var nu inte fallet och med Cykelvasan som närmar sig kan det vara en signal att cykelstölder följer stora cykelevenemang. Nyligen var det en cykeltävling i norska Trysil som drabbades och i Sälen har regelbundna stölder skett av cyklar i samband med Cykelvasan.

Mer läsning

Annons