Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Byggbolag får hård kritik

/
  • Enda fullbordade. P-O Jansson vid sitt hus på Morlinsvägen som nu är helt klart.

Annons

Bostadsinvent har köpt fem tomter i Mora. Två av dem är ännu inte bebyggda. I Sälen är två hus på gång. I princip samtliga Bostadsinvent haft att göra med har blivit blåsta, eller också har de fått jobba stenhårt för att få in sina fordringar.

Enbart gräventreprenörer i Ovansiljan har krav på Bostadsinvent på 780 000 kronor.

Alla tre gällande företagen berättar hur Bostadsinvent krånglat och ändrat förutsättningarna för att försöka slippa betala.

Stora fordringar har även Mora Järn & Bygg och Mattssons Bygg & Järn. Företrädare för företagen vill inte nämnda några summor, men medger att det handlar om stora belopp.

Konceptet Bostadsinvent presenterat är att sälja ett nyckelfärdigt hus med anslutningar och allt. Men avgiften för va-anslutning försöker Bostadsinvent krångla sig undan för att sedan husköparen ska få stå för den.

P-O Jansson, byggmästare i Mora, säger att han har det enda helt färdiga huset Bostadsinvent kan uppvisa i hela Sverige. Det står nu på Morlinsvägen.

- Men jag har färdigställt det själv, säger P-O Jansson som idag inte ger ett rött öre för Bostadsinvent. Det är skoj över hela linjen, säger han.

Det finns enligt uppgift många fler företag som Bostadsinvent inte ersatt för tjänster de utfört. Hur många hantverkare som inte fått sin ersättning vet vi inte.

Flera av företagen vi nämnt har skickat sina krav till inkasso och/eller kontaktat advokat.

Nu håller Bostadsinvent på att ändra namn till Gröna Hus, uppger flera av dem tidningen talat med. De tror att det här är en fint. Att Bostadsinvent försätts i konkurs och så kan skojet tas upp under annat namn.

Mikael Ågren är mäklare vid Mäklarringen och har sålt Bostadsinvents hus. Nu säger han till tidningen att han helt tar avstånd från det här företaget och dess metoder.

Bostadsinvents talesman Thony Johansson har gjort sig känd för att gå fram som en bärsärk. Han skäller och gapar för att skrämma sig fram.

Konny Kolping, stadsarkitekt i Mora, har upplevt det här när en av tjänstemännen på kontoret fick smaka på hans svada.

- Det var ett mycket labilt uppträdande, säger Kolping, som menar att Bostadsinvent kringgår gällande lagstiftning genom olika finter och knep.

- Sådana här aktörer ska vi inte ha med att göra, är hans uppfattning.

Vill man ha kommentarer från Bostadsinvent hänvisar alla till Thony Johansson, som alltså vägrade uttala sig på tisdagen. Oftast är han dock omöjlig att få tag på.

När tidningen på tisdagen kontaktade Bostadsinvents kontor i Halmstad meddelade en telefonröst att kontoret var stängt.

Mer läsning

Annons