Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brandkåren i beredskapsläge efter snöovädret: "Risken är att det blir väldigt halt i natt"

Brandkåren i Mora kommer inte att ha någon aktiv stabsfunktion under det kommande dygnet om inte läget förändras.
Det meddelar räddningschef för Mora och Orsa, Johan Szymanski.

Annons

Live: Snöovädret i Dalarna – följ väderutvecklingen och läget på vägarna

Den klass 2-varning SMHI utfärdat för länet och i synnerhet Orsa och Mora kvarstår.

Under förmiddagen hölls en regional samverkanskonferens med SOS Alarm, länsstyrelsen, landstinget, polisen, försvarsmakten, kommunerna och räddningstjänsterna.

– Inga nya prognoser från SMHI har inkommit utan tidigare ligger kvar. Efter tisdagseftermiddagens stabsmöte kommer vi inte att någon aktiv stab om läget inte förändras, säger Johan Szymanski.

TV: Se när snöovädret drar in över Dalarna

– Läget har varit och är lugnt i vår region. Mindre trafikolyckor har inträffat. Hemtjänsten har fungerat bra. Vi kommer att vara i beredskapsläge fram till onsdag förmiddag eller fram till faran avskrivs, berättar stabschef Peter Bäcke, Brandkåren Mora.

Läs även: Brandkåren i stabsläge: "Förbereder oss på värsta tänkbara scenario"

Stabschef Peter Bäcke och Johan Bodins, staben Mora Brandkår.

– Nederbörden blev inte så omfattande i Mora och Orsa. Vinden kan däremot öka. Vi är förberedda om väderläget skulle förändras. Vi har en stabsfunktion i beredskapsläge, säger Johan Bodins, i staben för Brandkåren Mora.

Rune Daniels, räddningschef i Rättvik berättar att Räddningstjänsten i kommunen har beredskap och befarar att temperaturen kan falla och därmed blir blöta vägbanor hala.

– Risken är att det kan bli väldigt halt i natt, men under tisdagen har det varit lugnt på vägarna och betydligt mindre trafik jämfört med en vanlig tisdag, säger Rune Daniels.

Mer läsning