Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Återvinningsproblemen fortsätter

/
  • Dålig funktion. Så här har det sett ut vid återvinningsstationen i Mora-Norets köpcentrum. Fortfarande har FTI problem med att behållarna i Mora blir överfulla innan de töms.

Annons

Det här var beskedet som lämnades till Mora kommun på tisdagen då FTI:s representanter var på besök.

- Städningen vid stationerna fungerar tillfredsställande, däremot har vi fortfarande problem med att kärlen inte töms i tid, berättade Mia steinbach, regionansvarig för FTI.

FTI är däremot obeveklig då det gäller stationen i Oxberg. Den kommer att dras in, men först då driften vid samtliga stationer i kommunen fungerar. Det gäller även stationen i Bergkarlås som FTI aviserat att ska försvinna. Nu har det öppnats en möjlighet att eventuellt flytta den stationen till vägstationen i Vattnäs. Den möjligheten kommr att utredas närmare, uppgav Mia Steinbach.

I Mora-Noret har stationen flyttats från Willys till en annan tillfällig plats beroende på att E:ON är i färd med kulvertarbeten.

- Vi är uppsagda från Willys, men har fortfarande ett gällande nyttjanderättsavtal för den platsen. Vi hoppas kunna återvända dit med stationen när kulvertdragningen är klar, dock bara tillfälligt. Vi utreder tre alternativa platser i Mora-Norets köpcentrum för en permanent placering av stationen och det vi hoppas på mest är en placering i anslutning till nya Ica Maxi som ska byggas och stå klart 2008, var beskedet från Mia Steinbach.

Mer läsning

Annons